A tavasz nem csak az új szezon ígéretét hozza el minden évben, hanem ez a szokásos éves karbantartás, vagy a hajófelújítás ideje is. Így van ez most a Vitorlázás Magazin esetében is, hiszen mi is megújultunk. Hosszú hónapokig zajlott az előkészítés, amelynek során elemeztük a rendelkezésünkre álló adatokat az olvasói szokásokról és igényekről, a piacról, a trendekről.

S most büszkén mutatjuk be Önöknek a megújult Vitorlázás Magazint!

Nem csupán ráncfelvarrást végeztünk, hanem minden szempontból kiforrottabb, igényesebb, tartalmasabb magazinnal álltunk elő: bővebb terjedelemben, számos új rovattal, valamint frissebb, modernebb arculattal.

A formai változások között akadnak olyanok, amelyeket mindenki könnyen és gyorsan felfedezhet – ilyen például a magazin méretének változása, a megnövekedett oldalszámunk, az elegánsabb borító, vagy a szebb, olvasóbarát belső papír is. Vannak nehezebben észrevehető változások, mint a betűtípusok és a címszerkezetek finomodása, vagy a rövid kiegészítő információkat tartalmazó „kapcsolódási pontok”, mint a „VM-kisokos” vagy a „Tudta-e?” kiskeretes összeállításaink a cikkeknél. A modern és dinamikus arculattal a könnyebb átláthatóságot igyekeztünk elősegíteni, valamint a magazin egyes témái közötti navigációt szerettük volna Önöknek megkönnyíteni. Munkánk során a piacvezető prémium magazinhoz illő igényesség vezérelt minket.

Mindezek mellett izgalmas, új témákkal bővült kiadványunk, igazodva a gyorsan változó olvasói igényekhez és szokásokhoz is.

Mostani lapszámunkat átlapozva felfedezhetik, hogy többet foglalkozunk balatoni témákkal, s nagyobb figyelmet fordítunk a tengeri vitorlázásra is. Ez nem véletlen: mindkét témakörnek állandó, önálló rovata lesz ezen túl. Igyekszünk feltérképezni és bemutatni majd az ország valamennyi vitorlázásra és vízi sportolásra alkalmas vízterületét is.

A jövőben is azt valljuk, hogy a vitorlázás életstílus, élmény és szenvedély. Ezért még többet foglalkozunk emberi történetekkel, drámákkal, teljesítményekkel, a korábbinál részletesebb háttérelemzésekkel, valamint izgalmas beszámolókkal. E törekvés jegyében a szakmai cikkek mellett könnyedebb, érdekes és szórakoztató írásokkal is szolgálunk, amelyek még közelebb hozhatják a vitorlázás lenyűgöző világát a kedves Olvasókhoz! Mert a vitorlázás több mint sport. Életstílus. Lebilincselő. Izgalmas. Mint a sportág maga.

Fogadják szeretettel a megújult Vitorlázás magazint.  Élményekben gazdag új szezont kívánunk Önöknek – és persze kellemes olvasgatást!