Tartalmas és olvasmányos lapszámmal búcsúzunk el az idei szezontól – íme, többek között milyen témákról írunk a most megjelent 2018/6-os lapszámban!

Sokan úgy tartják: az ősz nem a szezon vége, hanem egy új szezon kezdete… Persze, a tavaszig még várnunk kell, de aki új hajó vásárlásán töri a fejét, annak máris itt a szezon, hiszen ennek éppen itt az ideje. Ezért foglalkozunk mostani lapszámunkban részletesen és több cikkben is ezzel a témával. Összeszedtük a főbb szempontokat azzal kapcsolatban, HOGYAN VÁLASSZUNK ÚJ HAJÓT, illetve abszolút szubjektív szempontok alapján felvillantunk 7 REMEK VÉTELT is a hazai piacon. Közlünk továbbá nem kevesebb, mint 6 (!) tesztet és bemutatót – köztük két elektromos csodával. És a vásárlást fontolgatók kedvéért szedtünk össze 10 ÉRDEKES RÉSZLETET is a Balaton Boat Show alkalmával (amelyről szintén beszámolunk, akárcsak az 5+3 ÓRIÁSRÓL A CANNES YACHTING FESTIVALRÓL).

Persze az sem biztos, hogy vége a szezonnak. Az október végéig kitartó jó idő és a kedvezőnek tűnő meteorológiai előrejelzések sokak kedvét meghozhatja ahhoz, hogy még akár a téli hónapokban is megkíséreljék a vitorlázást. Azok számára, akik ezt fontolhatják, jól jöhet egy utólagosan beszerelhető fűtőrendszer a hajón – ezért került be mostani lapszámunkba a HOGYAN HARCOLJUNK A HIDEG ELLEN című hasznos összeállításunk.

Mások biztosan arra készülhetnek, hogy az őszi jó időt kihasználva meghosszabbítsák a nyarat egy közeli tengeren. Számukra készült a 7 KÖZELI VITORLÁSPARADICSOM című cikkünk, amelyben néhány remek célpontot villantunk fel. Ehhez persze a jó időn kívül nem árt egy jó időmérő is – össze is szedtük a 10 LEGJOBB VITORLÁZÓ ÓRÁT egy kis tablóba (akár karácsonyi ajándéktippként is nézhetjük őket).

Ha messzebb vizekre készülnénk, biztosan nem egyedül tennénk, hiszen az őszi pót-nyaralás társasággal a legjobb. Mások viszont szeretnek egyedül hajózni – például a portré rovatunkban bemutatott ALEX THOMSON, A VESZÉLYEMBER, aki kaszkadőr-trükkjeivel talán ugyanannyit tett kedvenc sportunk népszerűsítéséért, mint az A 6 SZTÁR, AKINEK SOKAT KÖSZÖNHET A VITORLÁZÁS. Hogy kik ők? Cikkünkből kiderül.

Mint közel sem teljes körű kedvcsinálónkból is látszik: igyekeztünk rengeteg olvasnivalóval szolgálni Önöknek következő lapszámunk jövő februári megjelenéséig. A három hónapos téli szünetben nem fogunk pihenni: online felületünkön és Facebook-csatornánkon folyamatosan ellátjuk Önöket olvasni- és néznivalóval. Közben gőzerővel készülünk magazinunk megújításán is. A Budapest Boat Show-ra időzített 2019/1-es lapszámunk már vadonatúj köntösbe öltözik. (Rá is fér, hiszen jelenlegi dizájnja lassan 15 éves.) De nem csak csinosítjuk magazinunkat, hanem sok tartalmi újdonságot is felvonultunk majd. Az internet csodájának köszönhetően ugyanis sokkal többet tudunk az olvasói szokásokról, mint korábban, és mindent meg fogunk tenni, hogy olyan magazint készítsünk Önöknek, amely összhangban lesz ezekkel – és piacvezető helyzetünkkel.  Úgyhogy ha esetleg eddig elfelejtettek volna előfizetni a jövő évre, pótolják be gyorsan, még nem késő…