Szeretne még hajózni a gyönyörű őszi Balatonon? Akkor ne hagyja ki a hétvégére ígért tavaszias időt! Ez lehet az idény utolsó “rájátszása”.

Akár melegrekordok is dőlhetnek a hosszú hétvégén, igaz a napsütés nem lesz zavartalan, némi csapadék is várható – írja a likebalaton.hu.

A hosszú hétvégén továbbra is marad az évszakhoz képest több fokkal melegebb idő – írja az időkép– , olyannyira, hogy csütörtökön és pénteken a délkeleti országrészben jó eséllyel ismét melegrekordok születhetnek.

November elsején eddig a legmelegebbet 1928-ban, Szeged belterületén mérte az Országos Meteorológiai Szolgálat, akkor 24,9 fok volt, míg november 2-án egy 1926-os ásotthalmi mérés tartja a rekordot 23,2 fokkal. Nos, a délkeleti tájakon mind csütörtökön, mind pénteken elérheti, helyenként kissé meg is haladhatja a hőmérséklet a 25 fokot, vagyis jó esély van a korábbi rekordok megdöntésére.

Máshol sem lesz hideg az országban, 18 és 25 fok közötti maximumokra készülhetünk, péntekre pedig az éjszakai lehűlés mértéke is jelentősen csökken. Akkor hajnalban mindössze 9-17 fokig süllyed a hőmérséklet, hétvégén pedig 7 és 13 fok közötti hőmérsékletű kora reggelekre számíthatunk. A nappali felmelegedés nem esik vissza jelentősen: szombaton 17-23, vasárnap 16-22 fokot mérhetünk.

Alsóörsi móló (Olvasói fotó: Üveges Zoltán)

Olvasói fotó: Üveges Zoltán

A teljes cikk itt olvasható!

Nyitókép: Olvasói fotó – Marosvásárhelyi László