Nem csak a vitorlázók, a szörfösök is a kvótaszerzésért küzdenek a dániai Aarhusban – köztük Sánta Bence is, aki vasárnap áll először rajthoz.

Dániában az előkészületek után a futamok is megkezdődtek az olimpiai hajóosztályok összevont vitorlázó világbajnokságán. A fiatal magyar tehetség, Sánta Bence vasárnap áll először rajthoz. A versenyen már olimpiai kvótát is lehet szerezni, de a SailingBooks.hu vitorlás áruház támogatta sportoló számára elsősorban a nemzetközi tapasztalatszerzés a cél.

Bence RS:X osztályban versenyez, és már néhány napja az Aarhus előtti vizeken gyakorol. Naponta több órát töltenek a vízen, először a vitorlát állították be, majd már versenyszerű körülmények között, edzőfutamokat gyakoroltak.

A férfiak RS:X versenyében 34 ország 88 versenyzője nevezett a világbajnokságra. Vasárnaptól jövő péntekig – ha az időjárás engedi – maximum 12 futamot teljesítenek, majd a legjobbak még egy éremfutamban mérik össze tudásukat.

A 22 éves gárdonyi Sánta Bence a Magyar Szörf Akadémia SE sportolója, edzője Utassy Lóránd, ma már többnyire a Balatonon és külföldön edz. 2012-ben még junior korosztályban lett Raceboard magyar bajnok, de már 2014-ben az olimpián használt RS:X szörf ifjúsági világbajnokságán is az előkelő 21. helyen végzett. Bence nemcsak a hagyományos – az olimpián is használt – flottaversenyeken indul, hanem szlalomban is, amelyben 2015 óta mindig megszerezte a magyar bajnoki címet. 2012 óta válogatott kerettag, legjobb eredménye a tavaly megszerzett Európa-bajnoki ezüstérem.

A SailingBooks.hu online vitorlás áruház 2018. júniusától támogatja Bencét, aki a márka számára fontos értékeket testesít meg: céltudatosság, minőségi munka és a sport szeretete.