A Tenke Péter és Varga István fémjelezte 7Arts csapat lett a Dragon osztály legjobbja az osztályszövetség hagyományos, hazai versenyeket figyelembe vevő ranglistáján 2018-ban.

A hajók ranglistáján a 7Arts (Tenke Péter, Varga István) végzett az élen, megelőzve Kis-Szölgyémi Ferenc mindössze két balatoni versenyen induló Johannáját. A harmadik helyen Dobos Attila és a Yorikke végzett és természetesen a klasszikusok legjobbjának járó külön kupát is hazavihette. A negyedik helyen a Freyja (Náray Vilmos), az ötödiken a McArthur (Szűcs István és Szűcs Péter), a hatodikon a szintén klasszikus Nemecsek végzett – adta hírül a hunsail.hu.

A külföldi versenyeken elért eredményeket is figyelembe vevő kormányosi ranglistán most is Kis-Szölgyémi Ferenc végzett az élen, a legénységi ranglistán pedig a vele együtt vitorlázó Kiss Tamás lett az első. A kormányosok között Tenke Péter lett a második, Gömbös Lóránd a harmadik. A legénységi listán Varga István és Ikrényi Gábor szerezték meg a dobogós helyeket. A dragon osztály ranglista díjkiosztóján a túraversenyek és -teljesítmények alapján odaítélt Jávori László Emlékdíjat 2018-ban a Yorikke és kormányosa Dobos Attila nyerte.

A Magyar Vitorlás Szövetség segítségével előkészítés alatt áll egy „Balaton Classics – Dragon 90” elnevezésű esemény, amelyet a Dragon tervezésének kilencvenedik évfordulója alkalmából Balatonfüreden, közvetlenül a Fehér Szalag előtt tartanák. A Johan Anker Kupát közvetlenül ez előtt a verseny előtt tervezik, míg az országos bajnokság szeptember végén Tihanyban, a THE rendezésében lesz – részt vesz majd a Folkboat osztály is.