Hajóvásárláson gondolkodik? Segítünk orientálódni: ajánlunk és bemutatunk néhány megfontolandó opciót.

Szöveg. Vitorlázás Magazin, Fotó: Archív

Az ősz a hajóvásárlás szezonja: ilyenkor kínálják a kereskedők a legnagyobb kedvezményeket a jövő tavaszi megrendelésekre, így rengeteg remek vétel közül válogathatunk. A hajóvásárláskor megfontolandó főbb szempontokat a következő oldalon vesézzük ki, itt most abban igyekszünk segíteni, hogy el tudjanak igazodni a zavarba ejtően széles hazai választékban.

A kínálat alapos felmérése után ajánlunk néhány típust (elsősorban, de nem kizárólag) azok számára, akik először gondolkodnak saját, új hajó vásárlásán. Listánk nem egy tőlünk már-már megszokott toplista, hiszen almákat és körtéket hasonlítunk össze – abban az értelemben legalábbis, hogy igyekeztünk a legszélesebb spektrumot lefedő igényrendszert figyelembe venni az összeállítás szerkesztésekor.

Az eredmény persze szubjektív, hiszen elsősorban azokat a hajókat tudjuk jó szívvel ajánlani, amelyeket legalább valamelyest már ismerünk, próbáltunk. Vannak köztük remek kezdőhajók és kiváló ár/érték-arányú meglepetések is. A gyűjtés persze közel sem teljes körű, nyilván érdemes más modelleket is fontolóra venni.

A cikk a Vitorlázás Magazin október 30-án megjelent 2018/6-os számában olvasható. Keresse a nagyobb újságárusoknál vagy rendelje meg itt: https://www.vitorlazasmagazin.hu/elofizetes/