A jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjra 682 nevezés érkezett, ami rekord a verseny 1934 óta íródó történetében. A svájci Safram futott át elsőként a balatonfüredi célvonalon, másodikként a PreVital, harmadikként pedig az Opel Fifty-Fifty. Péntek reggel 7 óráig befutott az első 98 hajó, de még csak befutási sorrend, a hivatalos végeredményt később publikálja a Magyar Vitorlás Szövetség.

Rekordszámú nevezővel indult el csütörtökön reggel 9-kor a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíj. A versenyre 682 hajó nevezett, ami az európai tókerülő versenyek között is az egyik legmagasabb indulószámot jelenti – számolt be róla a hunsail.hu.

Elsőként a svájci legénységgel vitorlázó, Christophe Peclard kormányozta Safram katamarán futott át a balatonfüredi célvonalon 12 óra 40 perc vitorlázás után. Másodikként ért be a tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas vezette PreVital. Harmadikként pedig az Opel Fifty-Fifty érkezett a célba, amelyet Józsa Márton irányított a versenyen.

Péntek reggel 7 óráig befutott az első 98 hajó, a befutási sorrend a csatolt fájlban és itt olvasható. (A csatolt fájlban szereplő eredmények egyelőre a befutási sorrend, a hivatalos eredményeket később közli a Magyar Vitorlás Szövetség.)

Fotó: Cserta Gábor (MVSz)