Kevesebb, mint száz mérföld van hátra a Volvo Ocean Race hatodik szakaszából – és még nem dőlt el semmi. Olyan szoros a verseny, hogy még szinte bárki nyerhet.

Szöveg. Vitorlázás Magazin, fotó: VOR

Száz mérfölddel a VOR hatodik szakaszának célja, Auckland előtt elfogyott az AkzoNobel és a Scallywag korábban szinte kényelmesnek tűnő előnye a többiek előtt. Bár még mindig ez az egymással kemény harcot vívó két csapat (a különbség köztük kevesebb, mint egy mérföld) vezeti a mezőnyt a kikötő felé, a többiek a nyakukra estek. A harmadik helyen a Turn the Tide on Plastic halad, amely még sosem végzett dobogós helyen – de Dee Caffari skipper még aligha iszik előre a pezsgőből, hiszen immár alig két mérföldnyire van csak mögöttük a MAPFRE és csupán további 300 méterrel lemaradva a Dongfeng.

A mezőny nagyon szoros, hiszen az ötödik helyen hajózó kínai-francia csapat is csupán 6,5 mérfölddel van az élen álló AkzoNobel mögött.

A hatodik helyen hajózó Team Brunnel 33 mérföldes hátránya  elég soknak tűnik ugyan az élmezőny egységei közötti kis különbségekhez képest, mégsem lehet még őket sem leírni, hiszen Bouwe Bekkingék jó 14 csomóval rohannak, miközben mindenki más 7-8 csomóval „araszol” előre. Vagyis néhány órán belül a sárgák is felzárkóznak a bolyhoz.

Az alighanem célfotós befutó délutánra várható.