Már csak a három utolsó helyen haladó hajó van versenyben a Volvo Ocean Race második, Fokvárosig tartó szakaszán – de ők még nagyon, és már nem sokáig.

Már csak alig több mint 250  mérföldnyire a céltól száguld 19-20 csomós sebességgel a VOR második szakaszának három utoljára érkező hajója, az AkzoNobel, a Scllywag és a Turn the Tide on Plastic. A különbség közöttük mindössze 1,5 illetve fél mérföld, így ez a verseny szoros marad egészen a befutóig. Bár a harc egészen elkeseredett az ötödik, illetve az utolsó előtti helyért, valójában csak a triót vezető AkzoNobel számára van igazán jelentősége, hiszen a hollandok a negyedik helyen végeztek az első szakaszon is, így még marad esélyük a közeljövőben felzárkózni összetettben az élmenőkhöz. Ennek ellenére a hatodik helyért is kemény harc megy, még annak ellenére is, hogy ez továbbra is meglehetősen csalódást keltő eredmény lehet a Dee Caffari által kormányzott egységnek, amely az első, Alicantéból Lisszabonba vezető szakaszt utolsóként zárta.

A második szakaszt megnyerő MAPFRE, illetve a Dongfeng és az első szakaszt megnyerő, most harmadikként záró Vestas mögött a Team Brunel érkezett célba negyedikként éjfél után egy kicsivel.