Befutott a célba a Volvo Ocean Race második versenyén a MAPFRE. A spanyolok mögött a Dongfeng érkezik a második helyen, jelenleg 36 mérföldnyire a céltól.

Szöveg: Vitorlázás Magazin, Fotó: VOR

A MAPFRE nyerte a Volvo Ocean Race 2017-18-as kiadásának második szakaszát. A spanyolok meggyőző fölénnyel mentek mindvégig az élen illetve az élmezőnyben, és tulajdonképpen már legalább tíz napja nem igazán fogadott volna ellenük senki sem. A második helyen jelenleg a végcél, Fokváros kikötője felé közeledő, már csak 36 mérföldnyi távolságban lévő Dongfeng sebesség terén ugyan mindvégig a MAPFRE vetélytársa volt, de egy szerencsétlen taktikai lépés komoly hátrányba hozta őket, amit huszáros hajrájuk ellenére sem tudtak már ledolgozni a célig.

A harmadik helyen a Vestas közeledik, jó 25 mérföldnyi hátrányban a Dongfeng mögött. A dán-amerikai csapat azonban alighanem ezzel az eredménnyel is elégedett lehet, hiszen az első, Alicantéból Lisszabonba vezető szakaszt ők nyerték meg. A negyedik a több mint száz mérföldnyi távolságban hajózó Team Brunel, amelyet az AkzoNobel és a TTP követ, a sort pedig Scallywag zárja. Közöttük azonban még semmi sem dőlt el, hiszen 450 mérföldes hátrányban, egymástól 2-2 mérföldnyire hajóznak a cél felé.