Hamar kiheverte Bouwe Bekking csapata, hogy Newport kikötőjében, karnyújtásnyira a céltól kaptak ki a nyolcadik szakasz végén a MAPFRÉ-tól, és elegánsan megnyerték a mai in-port versenyt.

Szöveg: Vitorlázás Magazin, Fotó: VOR

Ha lehetett volna közönségszavazást tartani arról, hogy melyik csapat nyerje a VOR kilencedik szakasza előtti kikötői versenyt, akkor minden bizonnyal a Brunel lett volna a többség választása. A sárga holland csapat ugyanis hatalmas csalódásként élte meg, hogy pont a cél előtt előzte meg őket a MAPFRE a 8. etap végén. Bouwe Bekkingék a kikötőben vágtak vissza a május utolsó előtti vasárnapján rendezett stadionversenyen. Rögtön a rajtnál tisztán megléptek mindenkitől, és fölényesen nyertek a spanyolok előtt.

„Elég sok jó eredményt sikerült elkönyvelnünk az utóbbi időben, ez azt jelzi, hogy kezd igazán összeállni a csapat. Most már csak az kell, hogy végre minden összejöjjön” – mondta Bouwe Bekking a verseny után.

Persze a versenyt és a kikötői tabellát egyaránt vezető, az előző etapot és in-port futamot is megnyerő MAPFRE számára a második hely sem lehetett túl elkeserítő – főleg, hogy fő riválisuk, a Dongfeng csak a ötödikként ért be, így a spanyolok tovább növelték az előnyüket a sorozatban.

A harmadik helyen a mostani VOR pech-királya, a Vestas 11th Racing vitorlázott célba a hazai közönség előtt, nyomukban a még mindig John Fisher elvesztését emésztő Scallywag csapattal. Az utolsó helyen a Turn the Tide on Plastic végzett, őket csak az vigasztalhatta, hogy sokáig versenyben voltak az AkzoNobellel a hatodik helyért.

A VOR 7-8. szakaszáról és a kikötői versenyekről a Vitorlázás Magazin következő, június 5-én megjelenő számában olvashatnak részletesen!

A VOR kikötői sorozatának állása:
1. MAPFRE – 50 pont
2. Dongfeng Race Team – 42 pont
3. Team Brunel – 36 pont
4. team AkzoNobel – 35 pont
5. Vestas 11th Hour Racing – 23 pont
6. Sun Hung Kai / Scallywag – 19 pont
7. Turn the Tide on Plastic – 16 pont