Már az első napon az élre állt, és mindvégig meg is őrizte pozícióját a Litkey Farkas által vezetett magyar csapat a Hollandiában rendezett Soling világbajnokságon. Ezzel immár háromszoros Soling-világbajnok a tizenháromszoros Kékszalag-győztes egysége.

Szeptember 16.-a és 22.-e között rendezték meg a vitorlázás sportág Soling hajóosztályának világbajnokságát a hollandiai Muidenben, Amszterdamtól délkeletre az IJmeer tavon. Az ötnapos versenyen 13 nemzet 34 egysége vett részt, köztük 4 magyar csapat is.

Az első napon kettő, a harmadik és negyedik napon három-három futamot rendeztek, míg a második és ötödik napon szél hiányában nem volt verseny. A Litkey Farkas, Vezér Károly, Oroszlán Gábor alkotta Team PreVital már az első napon az élre állt, a negyedik, egyben utolsó vitorlázással töltött versenynapon pedig 5 pontra növelték előnyüket. A 9 futamra tervezett világbajnokság befejező pénteki napján délután négyig vízen várakoztatta a mezőnyt a rendezőség, de miután versenyzésre alkalmas szél nem érkezett, az addigi 8 futam alapján hirdettek eredményt.

A júliusi kontinensviadalon aranyérmet nyert Litkey csapat így a Világbajnokságon sem talált legyőzőre, és begyűjtötte 2013 és 2015 után a harmadik világbajnoki címét is.