A Queen Mary 2 nyerte a világ talán legkülönösebb hajóversenyét, a The Bridge Transatot, amelynek keretében a világ négy leggyorsabb trimaránja próbálta megverni az utasszállítót Franciaországból New Yorkba tartva. Hiába.

Több mint 700 tengeri mérföldet vert az idei The Bridge verseny során a Queen Mary 2 utasszállító a legfürgébb trimaránra, Francois Gabart MACIF-jára a Saint Nazaire-New York távon. Az amerikai csapatok száz évvel ezelőtti, első világháborús franciaországi partra lépéséről megemlékező különleges versenyen négy szélvész-gyors trimarán indult a hatalmas acél-óriás ellen, de a gyenge szél miatt nem sok eséllyel. A Queen Mary mindvégig fölényesen vezetett  – még annak ellenére is, hogy egy kicsit “betévedt” a hajózási tilalom alá eső északi jégveszélyes zónába, és ezért két tiszteletkört kellett megtennie a Szabadságszobor körül a cél előtt.

A vitorlások leggyorsabbja Francois Gabart MACIF-ja volt, 120 mérföldet verve a télen rekordot felállító Francis Joyon IDEC Sport-jára és több mint kétszázat és az egykezes Földkerülő rekordot tartó Thomas Coville Sodebo Ultim-jára. A versenybeszámolót és a futam lenyűgöző képeit keresse magazinunk augusztus 30-án megjelenő következő számában!