Jól kezdtek a magyarok a ciprusi Optimist Világbajnokságon. Holnap jön a folytatás 

“Erősen kezdték a fiúk a vébét. Jól érezték a szelet, a szerdai versenynapon 7-11 csomós “seabreeze” fújt, kezdetben gyengébb volt, majd erősödött, később megint visszavet az erejéből. A rajt nagyon sokat számított, komoly előnyre lehetett szert tenni” – számolt be a hunsail.hu-nak az első versenynapról Szalontai Bence, a ciprusi világbajnokságon szereplő magyar optimistes csapat vezetője.

Versenyben Szabó Roni Oszkár (Egis SE), Benyó Máté (THE) Nagy Bendegúz (BYC)

Fotó: Szalontai Bence / Brencsán Dávid / Opti Worlds 2018 – Team Hungary

Bányai Attila (BYC), Benyó Máté (THE), Szabó Roni Oszkár (Egis SE) sorrendben a 16., 28. és 46. helyen zárták az első napot. Vladiszavlyev Alexandar (SVE) első világversenyén szerepel, biztatóan kezdett és nagy önbizalommal vág neki a további futamoknak. Nagy Bendegúz (BYC) sajnos sárga zászlót kapott a második rajtnál, ezért nagy hátrányba került a futamban, majd nagyot küzdött.

Vladiszavlyev Alexandar (SVE) 

A csapatvezető közölte azt is, hogy ottani idő szerint (Cipruson egy órával előbb járnak, mint Budapesten) 12-re van kiírva a csütörtöki első rajt. A szél már reggel megjött, 10 csomó körüli seabreeze várja a mezőnyt. A magyar csapat tagjai pedig jó hangulatban készülnek a következő futamokra.