Az U21 korosztályos Laser Radial női és a Laser Standard világbajnokságokon a ma megrendezett három futammal a verseny rendezősége utolérte a tervezett menetrendet, behozta az első napon elmaradt két futamot. Mindkét osztályban 8-8 futamot teljesítettek a versenyzők, így holnaptól a döntő négy futam kezdődhet.

A fotók tanúsága szerint olykor kemény szelek fújnak a finn vizeken… De azok sajnos már nem friss képek. Ma közel nem fújt ilyen erősen, és főleg nem egyenletesen a szél.
Érdi Mári ma is két futamot nyert, így nyolcból már ötször ért célba elsőként. Pedig a nap ijesztően indult, amikor az első futamon 31. helyen ért célba! De aztán két elsőséggel helyre tette a dolgokat. 13 ponttal vezet a német Hannah Andersohn és 20 ponttal Dolores Moreira Fraschini, az uruguayi olimpikon előtt.
Laser Standardben nagyobb a jelentősége, hogy a döntő futamokhoz érkeztek, mert ők eddig két selejtezőcsoportban küzdöttek, és most állnak össze egymás ellen küzdeni a menők egy csoportba. Vagyis Joel Rodriguez és Vadnai Jonatán végre nem külön csoportban vitorlázik majd, hanem szemtől szembe küzdhetnek. És legalább a két legjobb brit sem csak Joni életét keseríti majd, mint eddig.
A mai első futamon még friss szélben Vadnai Jonatán újabb futamot nyert. A másodikra aztán a szél leállt, és bejött a futam közben egy nagy szélforduló, amelyhez képest Joni a rossz oldalon volt. A hátszél is kínosan hosszúra nyúlt a víz szembeáramlása miatt, és ott is akadt, aki szerencsés szélcsikkal mehetett előre. Jonatán végeredménye egy kieső futam, 20. helyezés lett. Még jó, hogy ugyanekkor a másik csoportban Rodriguez is betlizett, fekete zászlós rajtnál látták kinn.
A harmadik futamra szerencsére visszafrissült a szél. Joni ebben sem rajtolt jól, és kezdetben nem találta a ritmust, de aztán szívósan küzdve kapaszkodott feljebb és végül a 2. helyen futott be a brit Whaley mögött és Whiteley előtt.
Így a selejtezőfutamok végén Rodriguez 3 pont előnnyel vezeti az összetett listát. Daniel Whiteley a harmadik. Húsz ponttal tart Joni mögött.
Holnaptól a döntő futamok zajlanak. Két-két futamot tervez a rendezőség. Az előrejelzés semmi jót nem ígér, csak nagyon gyenge 3-5 csomós szelet, amelyben az itt jellemző erős áramlatokban szinte lehetetlen vitorlázni, versenyt rendezni.