Vadnai Jonatán a 14. Érdi Mári a 18. helyen zárt a barcelonai Laser Európa-bajnokságon,  

Nagyon komoly eredményt ért el a vasárnap véget ért barcelonai Laser Európa-bajnokságon a 19 éves Vadnai Jonatán: az utolsó előtti futamon 2. helyen ért célba. A tizenegyediken aztán 25. lett, és ezzel a nyílt versenyben napról-napra javuló teljesítménnyel 42 nemzet 125 versenyzője között a remek 16. helyet szerezte meg összetettben, az Európa-bajnokságon pedig 14. lett.

Bátyját Vadnai Benjamint ezen az EB-n kitűnő kezdés után egy elkapott vírusos betegség kiütötte a nyeregből, az utolsó hat futamon már nem indult, de mivel az Arany csoportba a selejtezőkből bekerült, a 62. helyen végzett a 125 hajós nyílt EB mezőnyében.

Délután Érdi Mári a 11. helyre kapaszkodott fel az utolsó futamon elért 7. helyével, de ez sajnos csak átmenetileg volt így, mivel utólag diszkvalifikálták, és visszasorolták a 18. helyre. A legtöbb futamon mutatott teljesítménye alapján előkelőbb helyet érdemelt volna, de az így, sok balszerencsével elért pozíciója is elismerésre méltó.  Idén már kétszer is kifejezetten peches volt a legfontosabb versenyein, és még így is jó helyeket ért el.

Szépen helyt állt a férfi Laser Radial EB-n Veisse Zoli is, aki a nyílt versenyen 41., az európaiak között 40. helyezett lett.