Országszerte számos helyszínen ismerkedhettek ma a gyerekek a vitorlázással az MVSz Go Boating programjának keretében.

Több száz gyerek merészkedett először életében vitorlással a vízre ma, a Go Boating program keretében. A Magyar Vitorlás Szövetség által szervezett és az Emberi Erőforrás Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával megvalósuló eseményhez húsz helyszín kapcsolódott az idén.
„Ezen a napon a Magyar Vitorlás Szövetség Vitorlás Suli Programjához csatlakozott vitorlásiskolák, valamint az utánpótlás-nevelő egyesületek a környék iskoláiból meghívják a vitorlázás iránt érdeklődő 9-18 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágat” – mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.
A program rengeteg gyereket ér el, hiszen tavaly 18 vitorlásklub szervezésében, összesen 38 oktatási intézmény 1629 tanulója vett részt a GO BOATING napon.
Az MVSz emellett komoly erőforrásokat fordít a megfelelő utánpótlás-nevelésre és -képzésre. Az utóbbi években komoly sikerekről lehet beszámolni a főtitkár szerint. Az ifjúsági vitorlásversenyzők létszáma tavaly már megközelítette az 500 főt, ami látványos emelkedést jelent 2013-hoz képest, akkor ugyanis 280-an voltak. Az utánpótlás-nevelés egyik alappillére a Magyar Vitorlás Szövetség által működtetett Vitorlás Suli Program, amely a színvonalas hazai képzési helyeket fogja össze. A programban szereplő képzési helyek a Magyar Vitorlás Szövetség minőségbiztosítási rendszere alapján működnek, ez garantálja a szakmai színvonalat.

Fotók: Mohos Katalin, Balaton Center, Balatonfűzfő