Kis túlzással immár karnyújtásnyira van az egykezes földkerülő rekord megdöntésétől Fancois Gabart a MACIF fedélzetén. Persze ez a karnyújtás még 5700 mérföldet jelent…

Több mint ezerháromszáz tengeri mérfölddel vezet Francois Gabart Thomas Coville előtt az egykezes földkerülő rekordért folytatott virtuális versenyben. A brit tavaly állította fel az eddigi legjobb időt 49 nap alatt kerülve meg a bolygót a Sodebo Ultim’ trimaránnal, de most úgy tűnik, ez lesz a legrövidebb ideig regnáló rekord, hiszen a jelenleg úton lévő Gabart 30 napnyi út után jócskán előrébb tart, mint az eddigi rekorder. A 2015-ös építésű MACIF tegnap 729 mérföldet tett meg, így már „csak” 5700 mérföldnyi út van hátra a végcélig.Gabart kezére játszik, hogy az előrejelzések szerint kedvező szelekkel számolhat majdnem az út végéig, így akár még növelheti is előnyét Coville előtt.

Eddig mindössze hárman (Francis Joyon, Ellen McArthur és Thomas Coville) tartották az egyekezes fölkerülő rekordot, így Gabart lehet a negyedik, ha sikerrel jár.