Sikerrel zárta kapuit az először megrendezésre kerülő Balatonfüred Boat Show, amely a Balaton legújabb nyárindító hajó és vízi sport kiállítása. A Balatonfüredi Hajógyári Kikötőben megrendezett rendezvényen mintegy negyven kiállító több tucat hajót és hajózási kiegészítőt mutatott be a több mint 1.500 érdeklődőknek.

Évek óta tervezi a Budapest Boat Show-t rendező Hungexpo Zrt., hogy „vízre teszi” a hajókiállítást. Így jött létre a Balatonfüred Boat Show, amelyet idén először, május 12-14. között rendeztek a Balatonfüredi Hajógyári Kikötőben.

A Balatonfüred Boat Show-n mintegy 25 kiállított vitorlás és elektromos hajó várta az érdeklődőket, olyan márkákkal, mint Jeanneau, Passion Line, Stickl, GreenCruzer, Schäfer Yacht, Scholtz 8.8, Balaton, First Yacht, Trentasette, Luka 30, Suncamper 30, Manta 16, E-mission yacht vagy Speedster 40. Ezek nagy részével a kiállítás három napja alatt a látogatók számos próbaúton vehettek részt. Az új hajók mellett több magánszemély is elhozta eladásra kínált használt hajóját, melyek közül szintén válogathattak a látogatók.

Számos program és látványosság is helyet kapott a rendezvényen, ezek közül a legsikeresebb talán Gögh Zoltán, a prágai flyboard CZ versenyzőjének flyboard bemutatója volt, amelyet százak tekintettek meg a partról. A kiállításon nagy szerepet kapott a jóga is: mind a négy napon megteltek a matracok, de sor került vízi bemutatóra is a SUP jóga keretein belül.

A Balatonfüred Boat Show-n kipróbálható volt a vízi biciklik legújabb generációja is, mely egy egyszemélyes vízi kerékpár. Bemutatkozott a Hajógyár Múzeum is, – a kikötő névadója – a Vitorlásközpont épületének emeletén mutatta be a balatoni hajógyártás történetét 1881-től napjainkig.

A kiállítással egy időben rendezték meg a Balatoni Nagyhajós Évadnyitó Regattát, amely a május 13-án rajtolt el Balatonfüredről. A verseny leggyorsabb résztvevői, a katamaránok ugyanitt, a Balatonfüred Boat Show-n horgonyoztak.

A szervezők külön figyelmet szenteltek a hajósoknak, így aki saját hajójával érkezett a rendezvényre, az díjmentesen állhatott be a Balatonfüredi Hajógyári Kikötőbe a rendezvény nyitva tartása alatt.

A Balatonfüred Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, a Balatoni Hajózási Zrt., és a Balatonfüredi Hajógyári Kikötő, médiapartnere a Vitorlázás Magazin volt.