Vadnai Benjamin különösen jól kezdett a Laser Európa-bajnokságon, Érdi Mári a első mezőny harmadában, Vadnai Benjamin pedig az első negyedében áll az első két nap után – egyelőre.

Szilárdan megalapozott várakozásokkal vágtak neki a magyar laseresek a hétfőn kezdődött Európa-bajnokságnak a francia atlanti-parton fekvő La Rochelles-ben. Mind a Palmán, mind a Hyères-i Világkupa fordulón pompás ereményeket értek el, így reálisnak tűnő célokat fogalmaztak meg a kontinensbajokságra.

“Ezen a versenyen is nagyon örülnék, ha sikerülne az első ötben végeznem. A célunk itt is az, hogy egyenletesen vitorlázzak minden futamban és ne legyenek nagyon rossz futamaim” – fogalmazta meg Érdi Mári, hogy mivel lenne elégedett a Hyères-i 5. helyezés után .

“Az Eb-n is jó lenne a 20-ban végezni” – ezzel zárta Vadnai Benjamin a Hyères-i Világkupa forduló értékelését szűk két hete (ott a 17. helyet szerezte meg).

Könnyű dolguk mindenesetre biztosan nem lesz, a mezőnyök nagyon erősek, erősebbek, mint a Világkupa futamon, hiszen ott limitált volt a részt vevők száma, míg itt sokkal többen indulnak, így az erős nemzetek is több hajóval jöttek. A férfi Standard mezőnye 160 hójóból, a női Radialé pedig 93 indulóból áll ( a Világkupán 68, illetve 64 egység rajtolt).

“A mezőny hasonló, mint a Világkupán volt. Sőt, eljött egy jó olasz meg egy svéd hajó is,  akik Hyères-ben nem indultak, szóval ennyivel még erősebb is, de továbbra is a top 20 a cél” – mondta Vadnai Benjamin. “A mezőny nagyon erős, mindenki itt van a dán lányon kívül” – vélekedett hasonlóan Érdi Mári.