Újabb Guinness-rekord dőlt meg a 36. Lake Garda Meetingen. 33 országból, közel 1400 Optimist versengett két korosztályban az érmekért.

A juniorok közel 1100 versenyzője között 29 magyar opés indult, míg a 300 kadet közt 6 versenyzőnk állt rajthoz. Junior korosztályban Tóth Attila a Spartacus versenyzője a 8. helyen végzett, míg a kerekedes Kis-Szölgyémi Soma serdülő korosztályban az előkelő 5. helyet szerezte meg

A hat csoportban versengő junior mezőnyben többen is a top tízben tudtak vitorlázni. Tóth Attila 30  pontot gyűjtve, ezen a versenyen kiemelkedett társai közül. Attila sikere mellett a többieknek sem kellett szégyenkezniük. Nagy Bendegúz (BYC), Vladiszavlyev Alexandar (Spartacus), Bányai Attila (BYC), Zolani Sámuel (Spartacus), Verebély Mátyás (Spartacus), Szabó Roni (AVSE), Benyó Máté (THE), Jeney Kristóf (Spartacus) és Borda Levente (Spartacus) vitorláztak a hatalmas méretű mezőny első hatodában. Az újoncnak számító Csekovszky Mór (Kereked) a második futamban elért 9. helyével hívta fel magára a figyelmet. A serdülőként az ifik közt versenyző Héder Benedeknek (Spartacus) pedig sikerült a mezőny első harmadában végezni.

A serdülők mezőnyében 35 pontot gyűjtő Kis-Szölgyémi Soma szép eredménye mellett az arany csoportban végzett még, Simó András (THE), Bodnár Hanna (BYC) és Juhász Sámuel (Kereked).